Skip to main content
Hjemmeside

OPTIMER BILLEDER PÅ DIN HJEMMESIDE

By februar 7, 2022februar 9th, 2022No Comments
Optimer-billeder-hjemmeside

Optimer, hvor du kan

Google straffer langsomme hjemmesider. Så simpelt kan det siges. Det er derfor vigtigt at optimere din hjemmeside der, hvor du kan. Billeder er her en af de ting, du har mulighed for at optimere, der medfører en hurtigere og mere sund hjemmeside.

Billeder er i dag generelt store og tunge. Det skal forstås på den måde, at billeder indeholder per automatik en masse informationer – også billeder der blot er taget med din mobil. Disse billeder kan med fordel reduceres i størrelse, så de fungerer optimalt på din hjemmeside. Her gælder det om at gøre billedet så lille som muligt uden at miste kvalitet.

Værktøjer til billedredigering

Der findes utallige programmer, når det handler om billedredigering. Men der er ingen grund til at gøre det mere kompliceret end det er. Jeg bruger ikke ét bestemt program, men skifter lidt i mellem Photoshop og Canva alt efter, hvilke billeder jeg arbejder med.

Udover Photoshop og Canva, findes også Pixlr og Paint. De er alle (undtagen Photoshop) gratis programmer, der fungerer rigtig godt til billedredigering. Prøv dig frem og se, hvilket program der fungerer bedst for dig. Tinypng er også et super smart værktøj, hvor du via uploading af et billede får et nyt, komprimeret billedet. Meget simpelt, meget let.

Seks simple tips

1

Æ, Ø & Å

Undgå Æ, Ø & Å, samt mellemrum. Brug derimod bindestreg og forsøg at gøre filnavne så korte og enkle som muligt.
2

Alt-teksten

Arbejder du i WordPress, skal du huske at indsætte alt-tekst for alle dine billeder. Start med dit søgeord for den specifikke side.
3

Apropos billedoptimering

Undgå store, tunge billeder på din hjemmeside. Det påvirker load-tiden negativt, så sørg altid for at tilpasse billedstørrelsen inden upload til WordPress.
4

Bredde

Hvis du holder dig til følgende bredde på dine billeder, kan det ikke gå helt galt: Fuldbredde header: 1920 pixels / Andre billeder: 795 pixels / Små billeder: 100 pixels
5

Filtype

Gem billederne i enten jpg. eller png. Hvis du har et billede, hvor baggrunden er transparent, skal du vælge png. Er billedet en grafik som fx. et logo, gem da billede som en svg-fil.
6

Navngiv dine filer

Navngiv dine filer baseret på den specifikke sides fokus-søgeord. Filnavne skal altså være relevante og informative - ikke tilfældige.

Tak fordi, du tog dig tid til at læse med.

soul-made
51884043 amalie@soul-made.dk
51884043
Send mail